Oldalunk folyamatos fejlesztés alatt! Kérjük, hogy a böngészés közben ezt vegye figyelmbe! KÖSZÖNJÜK!

KÉRDÉSE VAN? Hívjon minket! +36209669392
6722 Szeged, Tisza Lajos körút 19.
szeged@hargitajagd.hu

Hargita Jagd - 33 ÉV TAPASZTALAT

HargitaJagd Vadászbolt - A Baranyi család 1991-óta üzemeltet vadászboltokat, fegyverüzleteket megyénkben, valójában amióta ezt a tevékenységet a törvényi szabályozás magánvállalkozás keretében lehetővé teszi. Megyénk vadászain túl, nemcsak vidéken, hanem az államhatárok túloldalán élő vadászok is jól ismerik a Revolver Colt Fegyverbolt nevet, mely céggel Baranyi László vállalkozását indította Makón.


A 90-es években ugrásszerűen növekvő vadászlétszám kapcsán gyarapodó vásárlói igényeknek megfelelően, a cég bővült a Szeged Nagyáruház földszintjén, majd a Hódmezővásárhely főutcáján nyíló fegyverszaküzlettel, vadászbolttal. A 90-es évek végén tanulmányait befejező ifj. Baranyi László megalapította a Hargita Jagd Vadászboltot Hódmezővásárhelyen, mely cégnév, felesége szülőhelyének tisztelegve, a Székelyföld nagy kirándulásait, túráit idézi.


Hargita Jagd Vadászbolt


Az évezred végére megváltoztak a vásárlási szokások. Mind vadászlőfegyver, mind vadászruházat, és egyéb vadászati eszközök vonatkozásában megjelenő legszínvonalasabb minőségre törekvő igények kielégítése mellett, a cégvezetés kiemelten fontosnak látta, a jó minőségű, de mérsékelt áru, elsősorban magyar termékek széleskörű forgalmazását. Időközben a piacversenyben megjelenő egészséges és dinamikus konkurencia cégeikre doppingoló erővel hatott, üzletpolitikai szempontból a fejlődés mindenképp felgyorsult. Bebizonyosodott, hogy a jelenkor vadászai, előnyben részesítik a nagyváros központjában lévő, jól megközelíthető, állandó, közeli parkoló lehetőséggel és extra méretű raktárkészlettel bíró üzletet, ahol a nagy forgalomnak köszönhetően az árak mérsékeltebbek, olykor meglepően alacsonyak tudnak lenni. Mindezekre tekintettel a cég hódmezővásárhelyi székhelyén, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának szomszédságában, ahová országos beiskolázással érkeznek vadgazda mérnök, vadgazda szakmérnök hallgatók, összevonta erőit, árukészletét.

A vezetés az összevonás által eredményezett nettó többletbevételt áruválaszték bővítésre, nagyobb raktárkészlet fenntartására, a modern kornak megfelelő reklám és PR-tevékenységre fordította. A makói, illetve szegedi és vonzáskörzetükhöz tartozó törzsvásárlók a céghez hűek maradtak, Hódmezővásárhelyre szívesen jönnek vásárolni, vadászélményeiket megosztani. A cég mindig kiemelten fontosnak látta, hogy munkatársai a „vadászat mesterségében” is jártasak legyenek, egy aktívan vadászó vadászbolti eladó eredményesebb munkát tud végezni, a vevő szívesebben vásárol, ha az eladó tapasztalatból beszél, esetleg érdeklődve hallgatja a vevő vadászélményeit, tudja hozzáfűzni sajátjait. Baranyi László a Makói Marosmenti Vadásztársaság., ifj. Baranyi László a Földeáki Dózsa Vadásztársaság vadásza.

Hargita Jagd hivatásos vadászok boltja


Minden munkatársuktól elvárják a fegyverkereskedői vizsga mellett, a Magyar Állami Vadászvizsga meglétét. A mai kor csúcstechnológiái a vadászember mindennapjaiba is belopják magukat, akárcsak gondoljunk egy fegyver, vagy távcsővásárlásra. Egyetemen szerzett fizikus és kémikus ismereteit kamatoztathatja az ifj. Baranyi, amikor a vevőjének például távcsővásárlás esetén ad tanácsot, segít döntést hozni a bő választékból. A „szakma ártalmaként” számos alkalommal hallgathattam végig összefoglaló kiselőadását ballisztikai kérdésekről is, melyet a vevők elismeréseként mindig vásárlás követett. Az üzletvezető vadgazdálkodási szakmérnökként különös figyelmet fordít mind a megjelenő szakkönyvek, a vadászetika, vadászirodalom jelentőségére, mind a hivatásos vadászok eszközeire, öltözékére. Valószínűleg éppen ezért döntött 2001-ben a Vadászati Kulturális Egyesület megyénkben a Hargita Jagd mellett, és nevezte ki Hivatásos Vadászok Szaküzletének. A cég nem feledkezik meg arról, hogy létét elsősorban a helyi vadásztársadalomnak köszönheti, mecénási feladatokat mindig elsők között lát el, akár gondolok hivatásos vadászok versenye, vagy megyei, illetve országos vadásznap kapcsán tett támogatásaikra, felajánlásaikra, melyet az Országos Magyar Vadászkamara és a Csongrád Megyei Vadászszövetség számos esetben elismerő köszönettel vett.

Zárszóként minden vadásztársnak, vadászjelöltnek, természetjárónak szívből ajánlom, hogy bátran keressék a kapcsolatot a Hargita Jagd Hivatásos Vadászok Szaküzletével, meggyőződésem, a kínálatban, kiszolgálásban, ügyintézésben nem fognak csalódni.




Szeged,
2003. augusztus

         Dr. Pigniczki József

Országos Magyar Vadászkamara

Csongrád Megyei Területi Szervezet elnöke

Csongrád megyei főügyészhelyettes